logo-page logo-page

Comença la Setmana Santa a vàries localitats de la Comunitat Valenciana

Com cada any per aquestes dates tornen les celebracions de la Setmana Santa, tan arrelades a algunes localitats de la Comunitat Valenciana. València, amb la seua tradicional i reconeguda Setmana Santa Marinera -declarada Festa d'Interés Turístic Nacional- és un bon exponencial d'ella, però també en tenim bons exemple a altres localitats com Sagunt i Gandia - també declarades Festa d'Interés Turístic Nacional-, o a l'Alcora.


La Setmana Santa Marinera comptarà amb distints actes religiosos en els quals participaran les diferents germandats; la Pontificia i Real Hermandad del Santísimo Cristo de la Concordia, la Real Hermandad de la Santa Fazla Hermandad de Descendimiento del Señorla Hermandad del Santo Sepulcrola Hermandad de la Crucifixión del Señor i Hermandad del Santísimo Cristo del Salvador y del Amparo
L'epicentre de la majoria d’actes estarà a les parròquies de San Mauro Mártir, la de Nuestra Señora del Rosario, la parròquia de Nuestra Señora de los Ángeles, la del Cristo Redentor i la de Santa Maria del Mar.


A la localitat del Camp de Morvedre de Sagunt la Setmana Santa també es viu amb fervor. L'única cofraria que existeix, la Cofraria de la Sang, celebrarà els tradicionals actes al llarg d'aquests dies consistents en tamborades, distintes processons com la del Silenci presidida pels passos del Ecce Homo i del Cristo de la Buena Paz o la del Sant Soterrament, la als visita a monuments eucarístics o l’espectacular viacrucis al Calvari.


A Gandia també se celebraran actes onparticiparan les germandats de la Santa Cena Vivientela Oración de Jesús en el Huerto, la de San Pedro Apóstol, la del Santísimo Silencio, el Cristo de la FlagelaciónHermandad de la Santa Fazla Hermandad Nuestro Padre Jesús de Nazarenola Hermandad del Santísimo Cristo de las AngustiasHermandad del Santísimo Cristo de la Buena MuerteHermandad de Nuestra Señora de los DoloresHermandad del DescendimientoHermandad Nuestra Señora de la PiedadHermandad del Santo SepulcroHermandad de la Santísima Cruz y la Hermandad Virgen de la Soledad.


L'Alcora és altra de les localitats valencianes que preveu actes per a aquesta Setmana Santa. EL més carácterístic es la tradicional “Rompida de la Hora”, que se celebrarà a la plaça d'Espanya. Els ‘rompedors’ d’aquest any són: Óscar i Jorge Carnicer, empresaris i impulsors del Taller de Ceràmica Artística 'Alcora la Ilustre Cerámica'. La Germandat del Santíssim Crist del Calvari de l’Alcora, fundadora de la Rompida de la Hora, és l’encarregada d’organitzar aquest acte al qual estan convidades totes les cofraries provincials i nacionals. L’acte culmina amb un dinar de germanor el mateix Divendres Sant.
El 2012, la "Rompida de la Hora" fou declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial de la Comunitat valenciana.


Pots seguir totes les festes de la Comunitat Valenciana, així com els actes més importants de la Setmana Santa als diferents municipis de la Comunitat Valenciana, a les xarxes socials de Terra de Festes, a la nostra web www.terradefestes.es o descarregar-te l’APP.

New image